Националите заминаха изпълнени с оптимизъм

2010-10-06 19:00:00

Матеус е истински професионалист, успехите ще дойдат скоро, сигурен е помощникът му Михаил Мадански

 

В лагера на националния отбор са оптимисти преди мача с Уелс от квалификациите за Евро 2012 в Украйна и Полша. "Трикольорите" играят с британците в петък. И двата отбора са без точки до момента. Ние от два мача (0:5 голова разлика), а те от един (0:1 с Черна гора).

Днес следобед нашите заминаха за Кардиф, където ще се изиграе мача. Пред медиите говори временният помощник на Лотар Матеус Михаил Мадански, който сподели, че до самия мач няма да е ясно с каква тактика и състав ще излязат българите.

"Ако се спазва максимата, че един отбор играе така, както и тренира, то трябва да очакваме добри резултати", обобщи селекционерът на младежката селекция.

Мадански обясни, че Матеус е истински професионалист и оценява високо достойнствата му като треньор. Специалистът е уверен, че след като селекционерът навлезе напълно в тънкостите на нашия футбол, той ще разкрие пълния си потенциал.

"Едно са очакванията, а съвсем друго става накрая. Но се надявам, че този път ще се върнем весели и щастливи. Ако не вярваме в победата, по-добре да не се качваме на самолетащ, заяви един от най-опитните футболисти в националния отбор Мартин Петров.

"Някои момчета (Живко Миланов и Веселин Минев – б.а.) ще ни липсват, но така е във футбола. Контузията на един винаги е било шанс за другите. Не сме говорили за никакви специални премии за този мач, защото не е реално. Та ние сме с нула точки, за какви премии изобщо може да става въпрос?!", допълни играчът на Болтън.

"Сигурен съм, че отборът ще изглежда по-добре от предишните два мача, в това съм уверен. Климатът в Израел е доста по-тежък, но вече се чувствам по-добре физически, възръщам постепенно формата си. Очаквам да бъда титуляр при подновяването на първенството и то в дерби с Апоел (Тел Авив), мач с огромно значение и заряд в Израел, каза пък нападателят Димитър Рангелов.

"Все още не съм гледал тренировките на Лотар Матеус с националния отбор, така че не мога да преценя дали има промяна в работата. Но момчетата са ентусиазирани, има мотивация. Има още много мачове в групата. Всеки може да спечели срещу всеки. Но нека да видим първо какво ще се случи в петък вечер в Кардиф, тогава ще преценяваме дали шансовете", заяви на свой ред президентът на БФС Борислав Михайлов.

Вашият коментар