На Венци Стефанов му виновни съдията, съдията от миналия мач, Боби, Гриша Ганчев, Кайседо и чужденците

Начало » На Венци Стефанов му виновни съдията, съдията от миналия мач, Боби, Гриша Ганчев, Кайседо и чужденците

Венцеслав СтефановБосът на Славия Венцеслав Стефанов обвини двама съдии, Борислав Михайлов, Жорди Кайседо и Гриша Ганчев за загубата на отбора му с 2:3 от ЦСКА снощи.

„Много съм разочарован. Многo. Искам да благодаря на Борислав Михайлов за много правилния подбор на съдиите. Волът рие, рие, рие и хвърля на гърба си. Кой каквото сам си направи, никой не може да му го направи. Докога дербитата, в които участва Славия, ще бъдат ръководени от такива съдии?! Не отсъди чиста дузпа за Славия“, кометира той в Спортал.

Стефанов анализира и ситуацията с Георги Петков.

„После удар по Георги Петков, изваждане на вратаря с носилка, няма и картон за Кайседо. Жоро игра първи с топката. Тръгнах преди края на мача, за да видя как е Жоро Петков. По-добре е сега. С лакът го удря в главата, гълта си езика, три пъти му вадят езика, няма и картон. Във ВМА е, ще се възстановява, а ние ще играем с 15-годишните, няма страшно! Много съм разочарован“, каза Стефанов.

Bgfootball.com се допита до мнението на бивши вратари, които бяха на мнение, че решението на Петков да излезе за тази топка е грешно и от това произтича и целия инцидент.

„В епизода ясно се вижда, че инцидентът се случва в борба за висока топка, за която Петков тръгва да се бори, въпреки че е ниска за него. Освен това, нападателят на ЦСКА е покрит от защитник, а неписаното правило на вратарската игра е, че стражът няма работа при тях двамата. В случая ръцете му идват по-ниско и на практика той няма предимството си да ги използва. Ударът е тежък, защото скоростта и на двамата състезатели е висока, но тази на вратаря е по-голяма. На практика обаче, тръгнал веднъж, той няма избор и трябва да отиде до край, като се надява на благоприятна развръзка“.

„При стоп кадър на ситуацията се вижда още, че ръката на нападателя по никакъв начин не докосва главата на стража и получената контузия е от падането“. Коментаторите отбелязват, че „половината от проблемите идват от възрастта на играча, заради която той няма необходимия отскок, а контузиите са възможни буквално при всеки плонж“.

Тирадата на Стефанов продължава с упрек към БФС, на които е неофициалнен говорител в последните месеци.

Докога питам. Нали дойде един унгарец, не можеше ли да сложат съдия, който наистина става? На този имаха ли му респект според вас? Стойчо го псува, какво ли не му каза, всички от ЦСКА го правиха на маймуна, той седи като статуя. Какво трябваше да се случи на този мач?

Благодаря на Съдийската комисия, благодаря на Боби, благодаря на Гриша Ганчев. Гришата свърши добра работа още в предишния кръг, когато нашариха всички наши футболисти срещу ЦСКА 1948. Благодаря им. По този начин българският футбол ще върви напред, с общи усилия на няколко клуба и на БФС. Вече имаме специалист по съдиите, видяхме колко е специалист.

Ние ще си продължаваме по нашия път – който оценява това, нека ни подкрепя. Вчера в единия отбор имаше само един българин (Венцеслав Стефанов бърка и тук – българите в отбора на ЦСКА бяха двама – б.р.), това може би е било много приятно за някой, но за мен и повечето българи, не вярвам. Трябва да има място и за нашите деца. Макар и млади, те показват, че имат нокти и зъби, а могат да играят и футбол.