На всеки десет фена – полицай

2011-02-24 20:10:00

Нашата полиция ще ни пази от фенски изстъпления и извън стадиона

Близо 1300 полицаи ще отговарят за нормалното протичане на двубоя между Левски и ЦСКА от 16-ия кръг на българската футболна А група, съобщиха от звеното за борба срещу спортното хулиганство. Между 230 и 250 ще бъдат униформените на стадион "Георги Аспарухов", а около 150 ще следят за инциденти извън съоръжението преди и след мача, който е насрочен за 18:00 часа в неделя, 26 февруари..

Останалите ще бъдат разпределени по кварталите, където се очаква съсредоточаване на фенове от единия или от другия отбор.

Полицията призова всички фенове да бъдат на стадиона около половин час преди началото на дербито, защото там те ще трябва да преминат през два пропусквателни режима. На трибуните няма да бъдат допускани фенове с опасни предмети (б.а.- чадъри, ножове и други), както и такива в нетрезво състояние. По правилник алкохол няма да бъде продаван в район от 500 метра около стадиона, както и около сборните пунктове преди шествията на двете агитки. Привържениците на ЦСКА ще тръгнат към "Георги Аспарухов" в 15:00 часа от езерото "Ариана", докато тези на Левски
ще потеглят между 15:30 и 16:00 часа от фенклуба на улица "Тодор Александров".

От полицията съобщиха, че са изпратили писмено становище до Български футболен съюз, в което са пожелали мачът да бъде проведен в по-ранен час, но тяхната молба не е била уважена. Другото предложение на органите на реда е било двубоят да бъде игран на стадион "Васил Левски", но и то е отхвърлено.

Феновете на ЦСКА, които поради съображения за сигурност няма да имат на разположение седалки в сектор "Г", ще бъдат задържани след мача до изтеглянето на всички привърженици на Левски от зоната около стадиона. За тях ще бъде организирано извеждане до сборния пункт на шествието, състояло се преди самия двубой. Феновете на "червените", които имат билети за А или В сектор, но притежаващи артикули на отбора, ще бъдат преориентирани към сектор Г, ако неговият капацитет не е запълнен.

Вашият коментар