На Герена се изпокараха, Мъри не излезе за тренировка

Начало » На Герена се изпокараха, Мъри не излезе за тренировка

Сектор А на стадион Георги АспаруховСкандал разтърси Левски в навечерието на старта на пролетния дял на шампионата, разбра „Тема Спорт“.

Изказванията на Станимир Стоилов за задълженията на клуба и показване на виновните за тежкото финансово състояние, са станали причина за остри разговори по темата в четвъртък. Наставникът е бил помолен от шефовете с по-твърд тон да извади темата от своите изявите пред медиите.

В резултат на това Мъри е отказал да води тренировката на сините. Тя е преминала под ръководството на помощника му Цанко Цветанов.

Левски има огромни дългове и периодично влиза в сериозни затруднения да изплаща заплати. Въпреки това ръководството на клуба всячески отклонява темата, а наскоро бившият изпълнителен директор Баждеков сподели, че не е нужно да се вадят скелети от гардероба.
Стоилов обаче смята, че не е редно ежедневно да се призовават феновете да даряват посредством всякакви кампании, а насреща да няма прозрачност.

Треньорът е един от идеолозите клуба да стане собственост на феновете. Видимо обаче Наско Сираков не си дава много зор и доста уклончиво и без конкретика отговаря на призивите на запалянковците да даде пакет акции, който ще позволи ново мащабно сдружение да има водеща роля по важните процеси в клуба.

Новите силни хора от генералния спонсор, които убедиха Стоилов да поеме Левски с обещанието да се изпращат редовно заплатите, са на страната на собственика. От Националния клуб на привържениците и други организирани фенски структури безрезервно подкрепят треньора в идеята му всички да знаят кой от предишните собственици и ръководни кадри какви документи е подписвал и как са се натрупали задължения от над 30 милиона лева.

Така наречената синя лустрация, за която в последните десетина дни тръби Станимир Стоилов, явно не се харесва на шефовете на клуба, а също и на бивши собственици и директори.

По тази и други тема в петък треньорът на Левски трябва да даде брифинг. Очаква се привърженици на сините да подкрепят Мъри и отбора на последната тренировка преди съботния мач с Локо Пловдив на Герена.