На Лаута тръпнат преди трансфера на Гара

2010-12-22 17:37:00

Коко Динев чака тлъста пачка от Левски при продажба на играча

В Локомотив Пловдив са в трепетно очакване в последните дни на 2010 г. Не, причината за това не са настъпващите коледни и новогодишни празници, гарнирани и със солидно количество именни дни, а предстоящия трансфер на звездата на А група Гара Дембеле.

Гара е на "стендбай" на Герена в очакване на продажба от Левски, вероятно в клуб от руската Висша лига, като се споменава сума от порядъка на € 3.5 млн. Ако френският малиец бъде продаден за тези пари, то по силата на договора между настоящия клуб Левски и бившия му – Локо Пд в касата на пловдивчани трябва да влязат 20% или около € 700 000.

Там се вълнуват и по друга причина. Продаде ли се Дембеле, това значи че Тодор Батков пак ще погледне към Лаута, вероятно с оферта и към Базил де Карвальо. Така към Пловдив ще потеглят близо милион от европейската валута. Ако пък и Юнес Бенжелюн облече "синия" екип както се говори от няколко дни, то тогава "смърфовете" наистина ще изпратят една успешна година.

В същото време на ст. "Локомотив" се очакват да пристигнат няколко нови чужденци. Те ще бъдат доведени от изпитания вече мениджър мадам Сокена Ба, майка на братята Бенжелюн и лично довела в клуба Дембеле. Те ще са офанзивни състезатели, подвизавали се в шампионатите на Гърция (от там дойде Гара), Холандия и Франция.

Вашият коментар