На Мъри му липсвал Бербатов, Наско се готви за кино

2010-09-04 08:46:00

"Много е трудно да приема, че загубихме толкова тежко", заяви след тежката загуба с 0:4 от Англия селекционерът на българския национален отбор Станимир Стоилов.

"В края на мача нарушихме тактическата си дисциплина. В началото започнахме пък уплашено и допуснахме гол, откъдето срещата тръгна зле за нас. Точно когато намерихме нашата игра и започнахме да градим атаки, получихме второто попадение и на практика мачът завърши".

"Да, липсва играч като Димитър Бербатов, това е голяма загуба за българския национален отбор. Той винаги ще ни липсва и ако беше на терена, вероятно резултатът щеше да бъде съвсем различен. Решението на Бербатов да се откаже от националния отбор си е само негово и ние го уважаваме".

"Но каквото и да говорим, мисля че имахме своите шансове днес, пропуснахме ги, а Англия ни наказа. При условие, че три от четирите гола на Англия дойдоха от контраатаки, ние трябва много сериозно да се замислим защо е така. Освен това ние оставихме прекалено много пространство в средата на терена, там англичаните буквално ни разкъсваха с бързите си пасове и движение", завърши специалистът.

"Няма какво толкова да кажа при поражение с 4:0, въпреки че това е един нереален резултат. Все пак до 75-ата минута мачът можеше да вземе друга посока, коментира директорът на националните отбори Наско Сираков.

"Но аз вече започвам да се отчайвам от начина, по който реагира нашия отбор при негативен резултат. За 15 минути отборът разруши тотално постройката си и не мога да разбера как може да позволиш срещата да взима такъв финал!? Просто не трябва да се губи така безобразно".

"Наистина създадохме голови положения, но не можем да ги вкараме. Явно на нашите нападатели им липсва индивидуална класа. За някои наши ситуации мога да кажа, че по-чисти просто няма как да бъдат. Но трябва да ги вкараме. Аз няма как да се върна на терена и да ги вкарам. За кой ли път допускаме гол между първата и седмата минута, а този безумно нелеп първи гол направо помогна на англичаните. И ние вместо след това да ги поставим под напрежение- и футболистите, и публиката им, ги улеснихме още няколко пъти".

"В средата на второто полувреме ние можехме и да водим в резултата, но вместо това стана 2:0. Но поражение с 1:0, с 2:0- няма проблеми, мога да го приема. Но за 10 минути до края да задраскаш всичко, което си градил преди това, не мога да го разбера, каза още Сираков.

"След три дни имаме изключително важен мач, който при всички положения трябва да спечелим. Ако не бием във вторник Черна гора, всичко отива на кино", предупреди Сираков.

 

"Съжалявам, че допуснахме такава тежка загуба. Това е нереален резултат, защото и ние имахме своите голови шансове. Но най-много ме притеснява това, че нашият отбор имаше поведение на един добър спаринг-партньор, който реално не се бореше. Недопустимо е на Уембли, като домакин Англия да те хваща четири пъти на контра", каза пък президентът на БФС Борислав Михайлов.

"Наистина има го и това във футбола, да падат бързи голове. Лошото е, че тези бързи голове винаги са в нашата врата. В нашата група всеки мач е важен предвид изравнените сили и сега от значение е как ще се възстановим. Срещу всеки отбор трябва да се играе за победа и не бива да възвеличаваме англичаните като фаворити".

"Ако бяхме загубили с 0:1, 0:2 и с играта, която имахме до 75-ата минута, никой нищо не може да ти каже. Но при третия и четвъртия гол те направо ни питаха къде да ни вкарат. Футболът е игра на късмет, но и на майсторство".

"Ако трябва да търся нещо позитивно в тази загуба, то вероятно при поражение с 0:1 някои наши футболисти щяха да си помислят, че не сме далече като класа. Дано сега да видят какво ни е състоянието в действителност", завърши той.

 

Вашият коментар