Неделев върна пореден отбор

Начало » Неделев върна пореден отбор

Тодор НеделевМакар и от Ботев Пловдив да казват, че все още има шанс Тодор Неделев да бъде продаден в турския Трабзонспор, такъв почти няма, твърди „Меридиан Мач“. Причината е, че турците са се отказали, защото им е омръзнало да чакат отговор от халфа.

Те са го чакали цели 7 месеца, като той дори не е погледнал офертата. Заплатата му на месец щеше да е около 90 000 евро, което прави над милион евро на година. В касата на „канарчетата“ пък щяха да влязат сериозните 1,5 млн. този момент щяха да са жизнено важни за клуба.

Причината от Трабзонспор все пак да склонят да чакат толкова много време Неделев, е родният мениджър Несим Нешадов. Само неговите контакта са накарали турците, които ще играят в квалификациите на Шампионската лига, да дадат такъв картбланш на Неделев. „Меридиан Мач“ потърси за коментар самия Нешадов, който обаче отказа да говори по темата.

Сега Неделев остава в Ботев и през следващия сезон, след който договорът му свършва. Така той ще може да подпише с друг клуб като свободен агент, като в касата на Ботев няма да влезе и стотинка, вместо 1,5 млн. евро, които щяха да платят от Трабзонспор.

Въпреки че го отрича, Неделев недвусмислено показва вече за пореден път, че предпочита сигурния и вече почти легендарен статут в Ботев пред една от последните му възможности за трайно развитие в по-добро първенство. Играчът вече има горчив опит от провала в едно от най-големите първенства – Бундеслигата, където бе застиган от контузии, но пък и самият той отказа няколко добри възможности за европейско развитие под наем от Майнц.