Нейков предупреди Боби: Ще се наказваме сурово, ако има манипулация

2011-02-16 22:59:00

Инспектори от спортното министерство влизат на проверка в БФС

 

Министерството на физическото възпитание и спорта строго осъжда незаконните залагания и манипулирането на резултати от футболни срещи, съобщиха от МВФС.

 

Поради ескалиралото напрежение около контролата България – Естония и съмненията, свързани с организацията на мача и резултата от него, министър Свилен Нейков повика в кабинета си президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

 

Свилен Нейков се поинтересува от подробностите около организирането на мача, като Михайлов го увери, че БФС е спазил всички нормативни процедури.

 

"Този случай трябва да бъде разплетен и ако се докаже манипулация на мача, виновните да бъдат сурово наказани. Не може по такъв начин да се петни името на България. Ние трябва да защитим националния си интерес, да стигнем до истината и да покажем, че спазваме законите и наказваме тези, които ги пристъпват", каза министър Нейков.

 

МФВС обаче няма да спре дотук и ще продължи да следи случая, като използва всички законови лостове, за да бъде разкрита истината около въпросната среща.

 

В тази връзка от Българския футболен съюз ще се изиска цялата документация, свързана с мача и фирмата, която я го е организирала – "Фути Медия". Проверката на БФС ще бъде извършена от инспектората на МФВС.

Вашият коментар