Неограничена власт за Емо Наков в Пирин

2011-01-31 20:50:00

Шефът вади бизнесплан за спасяването на Пирин и развитие на школата

 

Общото събрание на акционерите на Пирин Благоевград е гласувало днес пълно доверие на Емил Наков, който неотдавна придоби основния пакет от акции на футболния клуб и на практика е негов мажоритарен собственик. Това съобщи пред журналисти след общото събрание днес Петър Байкушев – един от акционерите в клуба, който е бил освободен от поста председател на Надзорния съвет.

Клубът преминава от двустепенна към едностепенна структура на управление – е друго решение на общото събрание, което оповести на пресконференция Емил Наков. Той ще продължи да изпълнява и длъжността изпълнителен директор на ПФК Пирин Благоевград. Вместо от надзорен и управителен съвет ръководството ще се осъществява от тричленен съвет на директорите. Това са Емил Наков, бизнесменът от Благовеград Валери Николов и д-р Михаил Ангелов. Клубът има и нов адвокат – това е Емил Велинов, председател на адвокатската колегия в Кюстендил.

Наков съобщи, че в най-скоро време по негово настояване ще бъде направена съдебно-счетоводна експертиза за финансовото състояние на клуба. Сред неотложните задачи той посочи осигуряването на финансови средства в размер на около 200 000 лева за някои неотложни плащания, без които клубът не може да получи лиценз. Наков изрази надежда, че акционерът в ПФК Пирин Благоевград Васил Миладинов, представляващ фирмата "Динатстрой", ще прояви разбиране и ще се отложи за по-късен етап плащането на двата парични заема заедно с лихвите в размер на над 102 000 лева, които футболният клуб дължи.

Емил Наков заяви, че има бизнесплан, който има за цел оставането на отбора на Пирин в А ПФГ. Друга голяма задача, която той си поставя е укрепването на детско-юношеската школа на клуба.

Отборът на Пирин Благоевград ще продължи още една седмица предсезонната си подготовка в Благоевград. След това се предвижда тренировъчен лагер в района на Кресна или Сандански.

Вашият коментар