Неочаквана почивка за Лудогорец

Начало » Неочаквана почивка за Лудогорец
Коронавирус
снимка: Shutterstock.com

Това, което ЦСКА на два пъти не успя да получи с молби към опонентите си – отлагане на мачове след тежките евродвубои в четвъртък, при Лудогорец се случи по друг, макар и неособено приятен за съперника му начин.

Днес стана ясно, че цели 16 футболисти и един треньор са дали положителни проби за COVID-19 в тима на Арда, което означава, че предстоящият двубой с Лудогорец се отлага със сигурност.

Ето какво се казва в официалното съобщение:

„След направените тестове за Covid 19 резултатите показаха, че 16 футболисти и 1 треньор са дали положителни проби. Всички болни са поставени под карантина и спазват предписаните мерки от РЗИ и министерство на здравеопазването. Така според разпоредбите на БФС при наличие на повече от 10 заразени в един отбор, срещата с Лудогорец, която трябваше да се играе на 4 октомври се отлага“.

Справка на Bgfootball.com в Единния информационен портал показа, че от 29 септември насам случаите на коронавирус в 150 хилядната област Кърджали са както следва: 6, 3 и 13, което на практика означава, че почти всички заразени от областта са в клуба.

Лудогорец си почива един кръг повече и в Европа, след като жребият определи да прескочи последния кръг и да играе направо в плейофите. Тази вечер тимът се изправя срещу Брест в Беларус.

Bgfootball.com пожелава бързо оздравяване на играчите и треньора на Арда.