Нефтохимик е поредният клуб пред закриване

Начало » Нефтохимик е поредният клуб пред закриване

НефтохимикБургаският Нефтохимик е сериозно закъсал и по всичко изглежда, че няма да продължи участие във Втора лига. Бургазлии завършиха на петото място в изминалия шампионат, но сега нямат нужните финанси, което ги принуждава да се откажат от професионалния футбол, твърди блиц.

Клубът беше сред първите, които разпуснаха играчите си след старта на кризата, но тогава замазаха положението. За всички обаче е ясно, че нещата не са добри.

Играчите вече се разбягаха, като повечето си намериха нови отбори. Те са много огорчени от факта, че месеци наред очакваха напразно да им бъдат изплатени заработените заплати. „Шейховете“ нямат и треньор, а за момента никой не иска да заеме поста на Диян Петков заради неясната ситуация и тоталния разпад на отбора.

На този етап няма кой да се ангажира с издръжката на Нефтохимик, а Община Бургас не може да отпуска повече средства за клуба за тази година. „Шейховете“ не само вървят към отказване от Втора лига, а и дори не е ясно дали изобщо ще имат мъжки отбор, който евентуално да се състезава в Югоизточната Трета лига.

Така се получава големия парадокс един от най-големите ни градове да няма професионален футболен клуб. Бургас се пъчи редовно като „най-добър град за живеене“, а сред факторите за определянето явно не стои забавлението – ходене на мач.