Новият вратар на Лудогорец: Дойдох заради Дамбраускас

Начало » Новият вратар на Лудогорец: Дойдох заради Дамбраускас
Кристиян Кахлина
ludogorets.com

Лудогорец представи новото си попълнение – хърватския вратар Кристиян Кахлина, който идва под наем от Горица, където до преди три месеца работеше с настоящия наставник на „орлите“ Валдас Дамбраускас.

„Знам в какъв клуб идвам. Лудогорец е най-добрият клуб в България. Девет месеца работих с Дамбраускас, работихме в много добра комуникация. Разбира се, че съм готов да се боря за титулярно място. Затова и реших да приема това предизвикателство“, започна Кахлина.

„Най-важното за мен е че, Дамбраускас ми се обади, за да дойда. Аз много добре знам неговите методи. Не познавам нито един от футболистите, но важното е, че познавам треньора. Тук съм заради неговата покана, ако ми се беше обадил друг отбор, нямаше да приема“, добави вратарят.

„Имам приятели, които играят в България и съм гледал няколко мача заради тях. Когато ми се обади Дамбраускас, също гледах някои двубои. Но не мога да кажа, че съм гледал мачовете с Локо (Пд) или ЦСКА, защото бях ангажиран с Горица. Сега подражавам на Марк-Андре Тер Щеген, а преди на Джанлуиджи Буфон. Стилът на германеца и неговата игра – това е и моят стил“, завърши Кахлина.