Нови скандали около шефа на Черноморец

2010-12-01 06:53:00

Доскорошните съдружници Денис Ершов и Митко Събев в поредна словесна битка

 

Eдин от основните акционери в холдинга "Петрол" Денис Ершов сподели в пресконференция вчера интересни неща около президента на Черноморец Бургас Митко Събев.

"Активите на холдинга действително бяха 1 милиард лева, а може би и повече. Но това беше, докато един любител на хазартните игри не си поигра в борсови спекулации. И името на този човек е Събев", посочи Ершов, цитиран от "7 дни спорт". Той преброи двайсетина лъжи в думите на Събев, определяйки ги като "извратени неистини".

Според него Събев бил пристрастен към хазарта и борсовите спекулации и пропилял 200 милиона евро. По думите на Ершов абсолютно незаконно се движат активи на холдинга в полза на Събев, който се е сдобил с допълнителни 8% от капитала на "Петрол" АД. Те са прехвърлени от представляващия дружеството Орлин Тодоров, без да има решение за това от управителния съвет на холдинга.

Миналата седмица и Митко Събев даде пресконференция. Той твърди, че претендиращият за изпълнителен директор на дружеството Иван Кутевски е изпратил заплашително писмо до банките да не работят с другия директор на компанията. Това довело до блокиране на банкови сметки. Денис Ершов отрече това.

Всички фирми на "Петрол Холдинг" АД са зле, общите задължения са стигнали 450 млн. лв., каза той. От няколко години Събев смята компанията за своя лична, добави Ершов.

Всичко това е продължение на скандалите, които съпътстват от няколко месеца насам Събев. Информациите не са категорични – веднъж той е отстранен от Управителния съвет, после се оказва, че това не е съвсем така. Истината на самия президент на "акулите" е съвсем различна.

 

Докато двете силни фигури в "Петрол" се боричкат за власт и вероятно доста пари, страничният наблюдател се пита как всичко това ще се отрази на проекта "Черноморец", който взе да дава резултати. Това, което се прави в Бургас от две години насам е явление в родния футбол. Там градят база, имат отличен стадион, държат се по европейски и не на последно място – играят сносно и с желание да се вклинят между трите големи у нас – Литекс, Левски и ЦСКА (подредени според актуалното класиране в А група).

 

След изиграване на есенния полусезон Черноморец е трети.

Вашият коментар