Нов срам! Само ЦСКА без гол в Лига Европа

2010-10-22 16:00:00

Успокоение – "червените" не са последни, а предпоследни от всички в групите. Засега!

 

След като миналата година ЦСКА бе на последно място от всички отбори в групите на Лига Европа, и през този сезон "червените" са готови за същото постижение. Вече крачат уверено към изравняване и дори подобряване на "рекорда".
След изиграването на срещите от третия кръг в груповата фаза на турнира ЦСКА остана единственият отбор без отбелязан гол. Преди четвъртък вечер "импотентни" бяха още Ред Бул, Лозана, Дебрецен и Утрехт.

Но какво се случи, докато "армейците" стигаха дъното на кофата за боклук с 0:2 от Рапид: Ред Бул намери криле и заби на Ювентус. Италианците едвам се отърваха за 1:1. Лозана заши цели 3 гола в гостуването на Спарта (Прага). До края швейцарците изоставаха в Чехия, но с характер, какъвто ЦСКА явно няма, стигнаха до 3:3. Дебрецен се опъна ПСВ, но падна 1:2. За успокоение на "червените", поне и унгарците останаха с 0 точки. Без спечелени точки са още Одензе и Карпати, но те поне са забили съответно 4 и 3 гола до момента. Утрехт пък изпусна Стяуа. До вчера имаше две точки, но без отбелязан гол – след два пъти по 0:0. В третата среща холандците поведоха, но завършиха 1:1. И така. Кой остана без отбелязан гол в лига Европа? Само ЦСКА!

Успокоението за "червените" към момента е, че по всички показатели не са последни, а предпоследни. Под тях е само "Дебрецен". Засега. Унгарските ни познайници са с 0 точки и 1:8 голова разлика. Място нагоре е ЦСКА с 0 точки и 0:4 голова разлика. Над "червените" са украинците от Карпати – 0 точки и 3:7 голово съотношение. Най-напред от "нулевите" отбори е Одензе с голова разлика 4:8.

Вашият коментар