Нойзи: Феновете на Левски са 1.1 млн.

Начало » Нойзи: Феновете на Левски са 1.1 млн.

Фенове на ЛевскиФеновете на Левски трябва да бъдат спокойни за съществуването на любимия си отбор, заяви в предаването „Арена спорт“ бившият член на Управителния съвет на „сините“ Ивайло „Нойзи“ Цветков.

„Свършихме най-важното. В крайна сметка спасихме Левски от фалит и от това да не играе в най-долното ниво на българския футбол. Аз като се запознах със задълженията на Левски, които бяха натрупани от предишни ръководства, направо се хванах за главата. Доколкото можахме успяхме в някаква степен да редуцираме каквото бе възможно. Искам да подчертая, че битката за оцеляването на Левски все още не е приключила. Към този момент феновете със сигурност няма за какво да се притесняват. Надявам се и в дългосрочен план да няма за какво да се безпокоят“, категорично заяви Цветков.

Бившият шеф във Левски призна, че в клуба могат да влизат повече пари от маркетинг.

„Възможностите са големи и за целта ние с Павел Колев направихме мащабно изследване, което доказа, че феновете на Левски са около милион и 100 хил. души, включително и българите в чужбина. Това са хората, които твърдо са се заявили като фенове на Левски. Професионалистите на новия спонсор много ще помогнат в маркетингова гледна точка, защото там възможностите са големи за превръщането им в едно сериозно перо за приходите на клуба“, заяви Цветков.

Според него в близко бъдеще може да бъде намерен начин как феновете на тима да бъдат реални собственици на клуба.

„Аз съм голям привърженик на това нещо, но не съм сигурен дали това нещо организационно, и в някаква степен социокултурно, е възможно. Тогава феновете ще имат още по-близка връзка с клуба и се предполага, че самият клуб на демократичен принцип би заработил“, сподели Нойзи пред камерата на БНТ.