Нямат намерение да се измитат! БФС намери начин да тупа топката

Начало » Нямат намерение да се измитат! БФС намери начин да тупа топката

Георги Иванов-ГонзоТехническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо говори пред журналисти след последния мач от европейските квалификации – 2:2 при гостуването на Сърбия в Лесковац.

„Аз съм поканен съм от Боби Михайлов да работя във футболния съюз, когато той спечели изборите. Така че такива неща за президент, за кандидат-президент не сме говорили. Аз се опитвам да работя така, че не само мъжкия отбор, но и всички други гарнитури да се развиват. Много неща от това, което правим в детско-юношеските школи – защото ние сме стигнали до извода, че за да променим нивото на играчите, по друг начин да изглежда националният отбор, трябва да работим в детско-юношеските школи“.

Срамните квалификации за Евро 2024 свършиха с точка в Лесковац

„За да помогнем на тези момчета да се развият. Затова говорим за единна методика, за философия. След 10 дни ще представим нещо като учебник или както искате го наричайте – на 8-и декември, ще видите нещо, което не се е правило в България. То е препоръчително за клубовете, не е задължително. Много е трудно да накараш частни фирми да го спазват, да работят по твоя начин, защото клубовете са такива – частни фирми. Не можеш да им го наложиш.

Аз след като завърших професионалната си кариера, вече 15 години се занимавам точно с това. Не казвам, че ще се кандидатирам, не казвам да имам такова желание. Казвам, че ние работим добре и много хора не могат да го видят, защото следват само резултатите. Но ще ви покажа, защото много хора не знаят какво сме направили за детско-юношеския футбол“, каза още Гонзо.