Няма да дават АИК – Левски

2010-08-17 09:10:00

Прякото предаване на мача АИК – Левски от плейофите за Лига Европа засега пропада, стана ясно вчера. Причината е, че нито една шведска телевизия няма да излъчва двубоя от стадион "Росунда" и за България няма кой да подаде картина. Това бе съобщено от вестник "Експресен", а от българския канал "ТВ плюс" потвърдиха новината. Така в четвъртък от 20 часа феновете на Левски ще могат да следят мача само по радиото.

"Елфсборг и АИК изключени от телевизиите", е водещото заглавие на материала на изданието. "В четвъртък шведските футболни клубове имат последен шанс да продължат в европейските турнири, но нито мачът на Елфсборг, нито мачът на АИК ще бъдат предавани по телевизията", допълва "Експресен".

Шведската TV 4 Sport държи изключителните права за излъчването на срещите на местните клубове в Лига Европа, а Canal Plus може да избира от мачовете, които не попаднат в програмата на TV 4. И двете телевизии обаче нямат интерес да покажат пряко двубоите на Елфсборг срещу Наполи в Италия и на АИК срещу Левски в Стокхолм.

– Няма да предаваме нито един мач от Лига Европа тази седмица. Предпочитаме да насочим средства към излъчването на други спортни събития. В четвъртък например има срещи от първенството на втора шведска лига – коментира шефът на футболния отдел на TV 4 Осман Емирбегович. Другите канали също имат натоварена програма.

Вашият коментар