Няма добри новини за Левски

Начало » Няма добри новини за Левски

Левски няма да може да осребри един от играчите, които се котират най-добре на пазара. Става въпрос за Холмар Ейолфсон, който през зимата бе спряган за трансфер в Англия. Твърдеше се, че сериозен интерес към него проявява Борнемут. „Черешките“ обаче така и не отправиха оферта, която да задоволява „сините“.

Исландецът бе спряган за трансфер и сега, защото на „Герена“ не крият, че имат нужда от свежи пари от продажба на футболисти. Ейолфсон обаче трудно ще може да бъде сложен на сергията. Причината за това е операцията, на която трябва да се подложи непосредствено след като приключи първенството.

Националът на Исландия страда от херния, но е обявил, че ще стисне зъби и ще доиграе шампионата. Така постъпи през есента и Станислав Иванов. Лекарите обаче са категорични, че хирургическата интервенция няма как да бъде избегната. Така Левски трудно ще може да го продаде, както се смяташе до момента.

Според запознати Холмар също нямал намерение скоро да си тръгва от България. Исландецът дори се е съгласил да продължи кариерата си на „Герена“ с орязана заплата, пише „Меридиан мач“. Преди него това е сторил и Паулиньо. И двамата са категорични, че не бързат да се сменят клубната си принадлежност.

Не е ясно обаче на какво мнение ще бъдат агентите им. Те имат да взимат сериозни суми от Левски, които са им били обещани при подписите на клиентите им.

В същото време Левски е изправен пред угрозата да загуби лиценза си за европейските клубни турнири. Това предупреди Петър Ганев – представителят на привържениците, който е предложен от тях да влезе в Надзорния съвет на клуба.

Той посочи в сутрешния блок на Би Ти Ви, че във вторник се е срещнал с основните акционери Наско Сираков и Константин Папазов, както и с изпълнителния директор Павел Колев.

По думите му опасността за европейския лиценз е свързана с текущи задължения. Ганев не спомена конкретна сума, но каза, че тя е шестцифрена.

Пред „Дневник“ той заяви, че въпросът за лиценза за българското първенство не е обсъждан и че там сроковете са различни.

Самият Сираков обяви официално, че клубът дължи 4.4 млн. лева на НАП по споразумение за разсрочено плащане, но отделно има натрупани нови 714 хил. лева. Те са свързани с неплащането на осигуровки и данъци през последните три месеца, в които клубът изпадна в тежко положение. Натрупването им крие заплаха за разваляне на договора с НАП, който пък е важен за получаването на лиценз.

Сираков вече каза, че за него не е задължително Левски да играе в Европа. Желанието му е, когато отборът е на европейската сцена, да играе добре и да е готов.

Левски най-вероятно след две седмици ще изгуби своя европейски лиценз. Това е нещо, което привържениците трябва да знаят. До края на юни, за да се запази европейският лиценз, тъй като сме в мониторинг, трябва да изплатим всички текущи задължения“, каза Ганев.

По думите му в дългосрочен план картината не е толкова черна, тъй като извън името на стадиона всички останали рекламни позиции са свободни. „Има много потенциал и особено ако привържениците и бизнесът повярват, че Левски е тръгнал по друг път“.

Ганев заяви, че е оптимист, че Левски може да се отърве от зависимостите си. От години има твърдения, че собствеността на клуба е свързана задкулисно с министър-председателя Бойко Борисов и депутата от ДПС Делян Пеевски.