Оборете Стойчо Стоилов или се скрийте!

Начало » Оборете Стойчо Стоилов или се скрийте!

Стойчо СтоиловГлавният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов е спорна фигура в родния футбол от самото начало на кариерата му на функционер в отборите на Литекс и ЦСКА. Често обаче коментира нещата с истинските им имена, което го прави трън в очите на тези, на които не им е удобна истината.

„Четири години пускаме жалби и какъв отговор има? Затова футболът в България е на това дередже. Сега ще паднем в трета група националният отбор. Откакто този отбор влезе в Първа лига, няма футбол в България“, каза той снощи в състояние на афект след като ЦСКА изпусна не просто да победи Лудогорец, но и да го разгроми.

Мачът завърши 2:2, а в много от случаите ЦСКА сам си е виновен за пропуските. Съдийският фактор обаче отново бе налице и помогна на шампионите както обикновено – точно когато им трябва съвсем малко, за да не изпуснат контрола на нещата в шампионата.

Конкретно за мача Стоилов коментира:

„Съдийството под всякаква критика. Направо да връчват купата на Разград и да приключва този цирк. Не бе, ЦСКА има много слаби играчи. Всички медии го казвате, а смачкахме 50-милионния годишен бюджет на Разград. Категорично смазване, при положение, че ние искахме да отложим мача, но те категорично отказаха. Въпреки, че предните години винаги си отлагаха мачовете преди своите мачове от евротурнирите. Това не попречи на нашите футболисти да ги надиграят категорично. Сега и допинг контрол са си поръчали. С пет гола трябваше да бием този смешен отбор. При втория гол срещу Мазику има чист фаул за жълт картон, съдията дава да се играе, те ни вкарват втори гол. Това са две точки. Отиваме във Варна, отменят ни чист гол, дузпа не ни дава. Днес още две дузпи не ни се дават. Как ЦСКА да стане шампион, като е мачкан по всякакъв начин от футболен съюз и всичко?

От ответната страна и този път, както обикновено коментират като изобщо не коментират.

В крайна сметка нещата са прости и ясни. Какви играчи води в ЦСКА Стоилов е съвсем друга тема, но по проблемите, които засяга, отговорните страни трябва да му отвърнат ако не са съгласни. При това с аргументи. Ако не го направят, значи всичко за двойните стандарти, съдийските подпирания и останалото – са верни.