Обявиха новия треньор на ЦСКА

Начало » Обявиха новия треньор на ЦСКА

Томислав СтипичТомислав Стипич е новият треньор на ЦСКА. Хърватинът с германски паспорт се присъединява към „армейците“ за една година с опция за продължаване на контракта с още една.

„Вашите мечти са вече мои мечти“, каза в нарочно видео Стипич на български и изцяло в стила, който се очаква да бъде харесан от феновете.

„Вярвам, че отново можем да бъдем най-добрите“, добави Стипич във видеото.

Реакциите на червената общност обаче не са в полза на хърватина, поне що се отнася до първите коментари, в които освен традиционни пожелания за успех не липсва и скептизмът.

Той е породен най-вече от факта, че визитката на треньора не е никак впечатляваща. За последно е водил латвийския Рига, с който спечели купата на страната през 2023 г. и остана на точка от шампионската титла. Сред успехите му се отличава и спечелената с Ауда купа, която е първи трофей в историята на клуба.

Новият треньор на ЦСКА пристига с трима помощници. Помощник-треньор ще бъде латвиецът Сергей Козанс, който е дясна ръка на Стипич както в Ауда, така и в Рига. Треньор на вратарите ще е Горан Брашнич, бивш национал на Босна и Херцеговина, а в последствие и треньор на представителния тим на родината си. Присъединява се към щаба на Стипич в Ауда, следва го в Рига, а от днес вече ще тренира вратарите на „армейския“ тим. Кондиционен треньор ще бъде Миленко Кумич с повече от 9 години опит с сферата.

Стипич ще бъде представен официално на 10 юни.