Окастриха още Колежа, след двете трибуни махат и козирката

Начало » Окастриха още Колежа, след двете трибуни махат и козирката

Централна трибуна на КоматевоСтроящият се в момента стадион „Христо Ботев“ няма да има козирка и така ще бъде лицензиран за мачовете от Първа лига. Проектът ще бъде променен, а осветлението ще бъде монтирано на временни пилони.

Това заяви за „Пловдив24“ Илиян Филипов, който е управител на фирмата, която довършва съоръжението. Бизнесменът е категоричен, че отпуснатите от държавата 25 милиона лева с ДДС ще са достатъчни на „Колежа“ да се играят мачове от родното първенство, само ако Община Пловдив изпълни поетия ангажимент за седалките и тревното покритие. Козирката и всички обекти по цялостния проект на стадиона ще бъдат изпълнени, когато се намерят необходимите още 27,5 милиона лева с ДДС.

„С тези средства козирка по никакъв начин не може да бъде изпълнена. Тя е едно от най-скъпите неща в проекта. Осветлението ще бъде на временни пилони. Тези пилони ще бъдат поставени на мястото на анкерите за металната конструкция. В момента все още чакаме това становище от конструкторите. Има осигурени 21 млн. без ДДС, а поръчката е за 43,7 млн. без ДДС. Аз няма как с 21 милиона да направя обект за 43,7 милиона“, сподели Илиян Филипов.

„Справяме се перфектно със сроковете за стадион „Христо Ботев“, нямаме проблем. Забавиха ни някои неща по проекта, за да можем да изпълним изискванията за лиценз за мачове от Първа лига. Загубихме около 2 месеца в това да преценим кое да го има, кое да го няма, за да може да се получи Акт 16. В това отношение доста неща се мислят и се препроектират. Ясно е, че парите за цялостното довършване не са налични. Отпуснатите 25 млн. лева с ДДС ще стигнат за лицензирането на стадиона за мачове в Първа лига, ако общината си изпълни ангажимента за седалките и за тревното покритие“, допълни още пловдивският бизнесмен.