Оперираха главата на Марадона

Начало » Оперираха главата на Марадона

Диего МарадонаДиего Армандо Марадона бе опериран тази нощ в болница “Оливос“ в Ла Плата като трябваше да бъде дрениран хематом (кръвен съсирек) в главата му, в близост до мозъка. Малко след 0:30 ч. местно време бе съобщено, че интервенцията е успешна.  

Великият голаджия, извел Аржентина до световна титла през 1986 година, бе докаран след 19 ч местно време и след два часа консултации между лекари бе взето решение за спешна операция, иначе представена като “рутинна“. Мнението е, че до проблема се е стигнало заради дългогодишната употреба на алкохол, което е рисков фактор. Марадона празнува 60-годишен юбилей в петък, след което се чувствал зле и дори трудно подвижен. В понеделник вечер при настаняването му в санаториум Ипенса се говореше за депресия, личният му лекар Леополдо Люке каза, че се нуждае от помощ и добра хидратация, а магнитните резонанси са показали доста сериозен проблем.

Стотина журналисти и поне още толкова фенове се събраха пред клиниката да чакат линейката с Диего, новини и после резултата от операцията. Имаше колоритни почитатели с големи цветни постери “Сан Диего“, целуващи автобиографията му като “нашата Библия“ и молещи се за здравето на идола си. Тълпата от хора бе от различни възрасти, мъже и жени, стискаха палци: „ще излезеш от тази…“  

Социалните мрежи и форуми практически по целия свят бяха пълни с послания за сила и бързо възстановяване на Марадона, ForzaDiego D10S бе най-честия слоган. Зинедин Зидан също бе помолен след виталната победа на Реал Мадрид с 3:2 над Интер в Шампионската да каже какво мисли и прати окуражаващо послание за Марадона:

“Знаем какъв човек и футболист е, навърши 60 години и дано всичко бъде наред за него и семейството му!“

13-тимата футболисти на Динамо Киев са с негативни проби за Ковид-19, направени вчера мачът им като гости на Барселона в Шампионската лига ще се играе на Камп Ноу довечера от 22 ч.