Определиха мястото за финала на ШЛ

Начало » Определиха мястото за финала на ШЛШампионска лига

Предстоящият финал в Шампионската лига между Манчестър Сити и Челси ще се играе на стадион „Ещадио До Драгао“ в Порто, а не както по програма беше в Истанбул, съобщихо официално от европейската футболна централа. До промяната се стигна заради високия брой на заразени от коронавирус в Турция. Първоначално бяха направени опити срещата за трофея да се премести в Англия, след като финалистите са от там и това би улеснило привържениците. Особено дейно в преговорите с УЕФА беше правителството на Великобритания, но после самото то отказа да освободи от задължителна карантина тези около 2000 официални лица от чужбина, които се очакват за мача. 

По тази причина се мина към вариант с преместване в Португалия, където по принуда се състоя финалът и през миналия сезон. По-рано днес правителството на иберийската държава отмени условието за задължителна изолация на влизащите в страната от държави извън Европейския съюз, което искаха англичаните. Така в крайна сметка изборът падна върху стадиона на Порто.

“До Драгао” събира 50 000 души, а УЕФА се споразумя с португалските власти на съоръжението да бъдат допуснати 20 000 фенове. Челси и Сити ще получат по 6000 билета за своите привърженици. По принцип през сезона досега в Португалия фенове не присъстват на трибуните, но за последния кръг това ще е възможно за 10% от капацитета. Освен това страната е в зеления COVID-19 списък на Великобритания, което означава, че пристигащите от там не трябва да бъдат слагани под карантина.