Оптимизъм преди мача с Англия

2010-09-02 16:38:00

Националите мълчат на летище София, нови правила им забраняват да говорят

Националният футболен отбор на България замина днес за Лондон, където в петък от 22:00 часа българско време гостува на Англия в първия ни мач от квалификациите за Евро 2012. Играчите бяха в добро настроение, но поради нови правила за работа с медиите, не дадоха интервюта пред чакащите ги на летище София журналисти.

"Във футбола няма най-добри, най-контузени и по-малко контузени. Играем срещу Англия на митичния стадион, така че се надявам да се представим добре и да постигнем добър резултат", лаконичен бе президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов. Националният ни отбор се изправя срещу Англия в първи мач от квалификациите за Евро 2012. Срещата е в петък от 22:00 часа българско време на стадион "Уембли".

"Всеки отбор можем да победим, напоследък силите са изравнени. Не знам да има някой, който да иска повече от нас да се класираме. Но всичко зависи от момчетата, от тяхната настройка за предстоящия сблъсък", бе краткият коментар на вицепрезидента на БФС Йордан Лечков. След мача с Англия утре, българският тим играе с Черна гора на 7-и септември в София.

"Ако ни е страх от мечки, не трябва да ходим в гората. Отиваме да играем в една от меките на футбола, на един митичен стадион, където рядко се случва да можеш да стъпиш. Единственото, което искам е футболистите да играят и да изглеждат като отбор. Ще играем така, че да постигнем максимално добър резултат. В никакъв случай няма да се приберем в нашето наказателно поле и да се борим за 0:0", заяви преди излитането на българските национали за Англия, директорът на националните ни отбори Наско Сираков.

"Трябва да печелим точки, квалификациите започват. Максимално трябва да затворим домакините на "Уембли" и да търсим шансовете си. Имам идея за състава, няма да има кой знае каква изненада. Знаем за проблемите на Англия, но те имат 23-ма състезатели. Силни са, независимо от това колко играчи отсъстват. Важно е да покажем максимума. Ако не спечелим, явно Англия са били по-добри от нас. Надявам се България да е щастлива след този мач", заяви селекционерът на националния ни отбор Станимир Стоилов преди отпътуването.

Отборът ни пристигна в Англия около 15.00 часа наше време, но вместо на летище Хойтроу, трикольорите ни кацнаха на Гетуик. Причината за промяната на предварителния план бе изключително натоварения график на аерогарата и отпътуването от София с един час закъснение.

Според предварителния план чартърът с възпитаниците на Станимир Стоилов трябваше да тръгне от Аерогара София в 10:30 часа, но самолетът тръгна с около 60 минути по-късно.

Полетът от три часа и половина премина съвсем нормално, а след кацането целият щаб се отправи към хотела, в който ще бъдат настанени играчите ни.

 

 

Вашият коментар