Орела утвърден за национален селекционер

2011-02-08 16:44:00

Специалистът започва веднага, възпитаниците му стартират на турнира в "Албена"

Атанас Атанасов-Орела
ще бъде национален селекционер на българския юношески отбор (родени 1993 година) до края на квалификационната кампания на тази генерация, обяви ръководителят на Направление Детско-юношески футбол към БФС Пламен Михов.

Той беше избран за поста на конкурс, организиран от футболния съюз, който трябваше да събере всички кандидати, готови да работят с младите таланти на България.

В този конкурс трябваше да бъдат определени и останалите национални селекционери на другите възрастови групи. Те обаче все още не са ясни.

Изборът на Атанасов е бил донякъде предопределен поради няколко причини. От една страна той така или иначе има договор с БФС, а също така е бил шампион с Чавдар Етрополе в елитната юношеска група при родените през 1993-а година. Той е бил начело на юношеския национален отбор (родени 1992 година) в последните два месеца, така че има опит със старша възраст.

От друга страна участието на юношеския национален отбор (родени 1993 година) на турнира в "Албена" от утре форсира назначаването му. Така в движение Атанасов събира отбора, който тази вечер трябва да се настани в хотел в Албена.

"Много кандидати изпратиха заявките си в БФС с амбицията да работят с националните треньори. Мога да кажа, че 90 процента от кандидатите отпаднаха. На последната права останаха петима души, но за момента е назначен само един човек- Атанасов. Някои от тях са обвързани с клубове, но аз им обясних, че най-добре е да прекратят отношенията си с клубовете, ако искат да водят национални отбори. От една страна с този план за работа, който имаме предвид за тях, няма да им оставе време да съчетават. От друга пък не искам да се бъркат клубни интереси, обясни Михов.

Той гарантира, че Атанас Атанасов няма договорни отношения с Чавдар Етрополе. Самият Михов имал същите съмнения, но проверка в Направление Спортно-техническо на БФС показвало, че Орела няма никакъв договор с втородивизионния клуб от Етрополе.

Вашият коментар