Оставка след резила срещу Андора

Начало » Оставка след резила срещу Андора
Футбол
снимка: pixabay.com

Йордан Петков напусна поста селекционер на юношеския национален отбор на България по футбол до 19 години след неуспешното представяне в квалификациите за Евро 2024, съобщиха от Българския футболен съюз.

Ръководеният от него отбор допусна една от най-срамните загуби в историята на българския футбол – 1:2 от Андора. След нея българският тим остана на последното 4-о място в групата, само с 2 точки. Напред продължават Шотландия и Сърбия, а британците са победители в групата заради успеха с 2:1 и вече имат 7 точки. Андора е на 3-о място с 3, а българите са с 2.

В същото време около името на Петков се заформя скандал след изказването на бившия играч на ЦСКА и Светкавица и баща на състезателя на ЦСКА Илиан Антонов – Младши.

„С Ангел Стойков бихме Австрия и Полша, но Данчо реши да си викне неговите звезди, които половината не играят никъде и си плащат да са там. От мен няма как да дам пари синът ми да играе. Данчо Петков беше добър футболист, но като треньор малко му е чужда тази материя!“, написа Антонов-старши във фейсбук.

18-годишният Илиан Антонов-младши е важна част от дублиращия тим на ЦСКА, който се намира на втора позиция в Югозападната Трета лига и е спечелил 11 от последните си 12 мача. Той заслужи внимание по време на лятната подготовка на армейците в Австрия, когато се отчете с добри игри и даде заявка за голямо бъдеще. Крилото обаче бе пренебрегнато от Йордан Петков.