Отборът на кръга през погледа на BGfootball.com

2010-11-30 22:32:00

BGfootball.com дава своето предложение за идеален отбор на 15-я кръг в А група.

Фориан Лучини (Локомотив Пд)
Вратарят на Локомотив по принцип е стабилен и категорично е забил на пейката талантливият, но непостоянен Тодор Тодоров. Иначе яловото нападение на Черноморец се отвори на положения, но стражът нямаше грешка.

Дъстли Мюлдер (Левски)
Холандецът показа завидно постоянство през целия полусезон и е сред футболистите на Левски, които почти не са почивали. Въпреки това е над останалите си колеги в дясната зона на защитата)

Мартин Сечков (Академик)

Заедно с Мбемба не даде шанс на нападателите на ЦСКА. Докато белгиецът обаче излезе контузен още през първото полувреме, Сечков спираше "червените" набези 90 минути. Срещу него играха офанзивните… внимание – Спас Делев, Килиън Шеридън, Димитър Илиев, Мишел Платини и Дормушали Саидходжа, в добавка и голмайсторът на ЦСКА през сезона – Маркиньос.

Пиер Мбемба (Академик)
Без грешка докато беше на терена, а красивият гол, който отбеляза донесе точката за Академик. След мача се заговори за интерес към него от страна на Левски.

Юнес Бенжалюн (Локомотив Пд)

Важна причина отборът му да не пусне гол на единствения отбор без загуба досега, пореден стабилен мач, с който затвърди впечатленията, че заслужава да е в полезрението на Левски.

Искрен Писаров (Локомотив Сф)
Бързият му гол обърка всякакви тактики в столичното дерби. За щастие – Локомотив и Славия се отвориха и отбелязаха общо седем гола – два от които именно на Писарев, който вероятно ще е основна фигура в Надежда след напускането на Генков и Асамоа през пролетта.

Здравко Лазаров (Локомотив Пд)
Каквото и положително да говорим за Електричката през сезона, все ще е малко. Категорично е в основата на възхода на Локомотив. Прави подобен сезон на този в Славия преди две години, който му осигури трансфер в Русия. На него му трябваха още близо сезон и половина, за да върне страхотната си форма, но в момента е неудържим. Показа го и срещу Черноморец.

Дока Мадурейра (Литекс)
Отново с рещаващ гол за Литекс. Удари на два пъти и гредата срещу Калиакра. В момента е незаменим за "оранжевите"

Горан Янкович (Миньор)
Сърбинът не е в светлината на прожекторите, но е с основна заслуга за големия успех на Миньор срещу Сливен. Вкара гол, даде и пас.

Гара Дембеле (Левски)
Поведението на защитата не вълнува големия голмайстор, за когото е важно единствено да опъва противниковата мрежа. Срещу Монтана Гара Дембеле го направи за пореден път през сезона, при това с класа.

Базил де Карвальо (Локомотив Пд)
И срещу Черноморец показа, че интересът към него от страна на родните грандове и от чужбина не е случаен. Даде пас за първия гол на Николас Раймонди, отбеляза и решаващия втори. Почти сигурно е, че с тези изяви Коко Динев няма да успее да го задържи на Лаута.

Вашият коментар