Отбор от Лондон пожела олимпийски стадион

2010-10-01 12:32:00

Уест Хем поиска да се настани на стадиона за Олимпиадата през 2012

 

Един от големите клубове на Англия в близкото минало Уест Хем Юнайтед пожела да ползва стадиона, на който ще се проведат част от Олимпийските игри в Лондон през 2012 г.

Съоръжението ще събира 60 000 зрители и ще е многофункционално. На него ще могат да се провеждат състезания по футбол, крикет, лека атлетика и др., както и да се организират концерти и обществени прояви.

Футболистите на "чуковете" Скот Паркър, Карлтън Коул и Марк Ноубъл днес внесоха документите, заедно с представител на регионалната администрация в Нюъм, на "Даунинг стрийт".

Клубът от Западен Лондон има на своя страна шефа на оргкомитета Лорд Коу, както и президентът на местната лека атлетика Еди Уорнър.

Вицепрезидентът на Уест Хем, култовата бизнесдама Карън Брейди, споделя че ако отборът остане на стадиона, то олимпийският дух винаги ще се запази на съоръжението, а освен това самият клуб ще се издигне на съвсем различно ниво.

Подобно е положението в Испания, където олимпийския стадион "Монджуик" се използва от отбора на Еспаньол – другият популярен футболен клуб в Барселона.

 

На Олимпико в Рим пък ритат Рома и Лацио. Примерът е повторен и на много други места в света.

Вашият коментар