Отложиха стачка в Италия

2010-09-22 13:46:00

Футболистите на път да се разберат с федерацията

Играчите от Серия "А" се отказаха от планираната си стачка, но в замяна успяха да си извоюват по-голяма ваканция след новогодишните празници.

Футболистите договориха с шефовете на местната лига 18-ия кръг, който беше планиран за 6 януари 2011 година, да бъде изтеглен за преди Нова година. Така сезонът ще бъде подновен на 9 януари. Вече има единомислие по 6 от общо 8 дискусионни точки.

След това споразумение бе поставен нов краен срок за решаване на всички въпроси – 30 септември. Очакванията са дотогава да има постигнато пълно разбирателство.

Припомняме, че в основата за стачката бяха предложените промени в трансферния правилник в Италия, които предвиждат футболистите да не отказват трансфер от един в друг клуб, ако не търпят финансови загуби и новият тим е също толкова силен, колкото и предишния. А ако по една или друга причина даден играч все пак откаже трансфера, то клубът има право да прекрати предсрочно неговия договор. При това положение състезателят ще получи само 50 % от възнаграждението си, което остава до края на контракта.

Повод за новото правило бе отказът на световния шампион от 2006-а Фабио Гросо да премине от Ювентус в Милан, въпреки че двата клуба се бяха договорили.

Вашият коментар