Паднахме и от Уелс в последната минута

Начало » Паднахме и от Уелс в последната минута
LAUSANNE, SWITZERLAND – JANUARY 24: Feature of the UEFA Nations League logo during the UEFA Nations League Draw 2018 at Swiss Tech Convention Center on January 24, 2018 in Lausanne, Switzerland. (Photo by Robert Hradil/Getty Images)

България загуби с 0:1 от Уелс в 94-тата минута на мача от Лигата на Нациите и навръх националния ни празник за 135-годишнината от Съединението на страната. По същия начин ни удариха и ирландците преди три дни, така сме трети в група 4 на В-дивизия.

Райън Гигс бе избрал по-щадящо пасивно начало за тима си с безкрайни разигравания в своето поле и по-постепенно нападение. Българите стояха добре, но с прекален респект не натиснаха напред. Силен дъжд посипа футболистите последните десет минути преди антракта, те запазиха интригата на стадиона в Кардиф, втората част пекна свенливо слънце.

Суперзвездата на “драконите“ и Реал Мадрид Гарет Бейл бе незабележим до към 20-тата минута, после опита да създаде 2-3 атаки, но бе бледа сянка на таланта и качествата си отпреди години. Отчете се с един удар към вратата. Домакините дори опитаха да се борят при статични топки с похвати от американския футбол, без особен успех. Нашите бяха добре организирани от Георги Дерменджиев и не губеха концентрация, но не успяваха да стигнат до вратата на Уелс.

Георги Георгиев пази стъбилно, хвана точен на Даниел Джеймс. Брукс тресна сглобката на вратата след дълъг диагонал пас отдясно на Бейл.

19-годишният младок от Ливърпул Неко Уилямс ни наказа в 94-тата минута с гол с глава отдясно след центриране на друга резерва – Джони Уилямс.

18-годишният Филип Кръстев дебютира с мъжкия ни тим. Трябва да се работи в конструкцията на нападението и точен завършващ удар.