Пак дузпа трови живота на Черно море

2010-10-03 00:30:00

От щаба на "моряците" бесни от съдийската тройка на мача с Литекс

Помощник треньорът на Черно море Стефан Генов проплака от отсъжданията на Ахмед Ахмед при загубата 1:3 от Литекс. Флорин Брату от ловчанлии вкара от дузпа в 88-ата минута, която първоначално бе хваната от вратаря на гостите Илко Пиргов. Главният съдия обаче нареди изпълнението да се повтори, защото стражът е излязъл метър напред преди румънеца да шутира.

"Не трябваше да се пребива дузпата. Нека се видят и други дузпи и дали съдиите са толкова стриктни. Затова сме смешни навън, защото тук има такова леко подпиране, което там го няма. Не сме доволни от съдийството, най вече от страничния рефер… Той  свири повече фаулове от Ахмед Ахмед. Писна ни да подаваме жалби. Ако голът от дузпа го нямаше, можехме и да изравним", бесен бе след края на двубоя Генов.

Генов води отбора на варненци от пейката, тъй като Велизар Попов изтърпяваше наказание.

"Стана интересен и динамичен мач. Загубихме, защото не можахме да се противопоставим на силните страни на Литекс – статичните положения. Имахме персонални задачи, поставени на нашите защитници. При 2:1 нямахме късмет при ситуацията на Жоро Илиев. След това дузпата ни довърши, въпреки че смятаме, че не е реална. Всеки има вина, когато стават голове. Индивидуалните грешки са решаващи при тези наши загуби. Ако си реализираме положенията ще бъде много по-добре за нас. В последните 10 минути започнахме да атакуваме с повече хора и Литекс ни наказа с контраатака, от която стана ситуацията при дузпата", коментира Генов.

Bgfootball.com ви припомня, че след миналия кръг Черно море реши да пусне жалба срещу главния съдия на мача с Левски Николай Йорданов. Моряците тогава загубиха с 2:3 на "Тича" с несъществуваща дузпа отсъдена в полза на "сините". Непосредствено след края на двубоя вратарят на Черно море бе готов да хвърли ръкавиците, ако се намери кой да му обясни защо е била свирена дузпата.

Вашият коментар