Пак успокоиха феновете на Ботев със сладки приказки за стадиона

Начало » Пак успокоиха феновете на Ботев със сладки приказки за стадиона

Централна трибуна на КоматевоПокачващото се напрежение между феновете на Ботев Пловдив и общината относно строителството на стадион „Христо Ботев“ доведе до реакция от собственика на фирмата изпълнител на строителните работи ПИМК Илиян Филипов.

Той разпространи изявление, с което гарантира, че след приключване на първия етап от строителството стадионът ще бъде с 4 трибуни и 18 777 седящи места и ще получи лиценз за мачовете от вътрешното първенство.

„Гарантирам пред цялата „жълто-черна“ общественост, че стадион „Христо Ботев“ ще бъде с 4 трибуни, 18 777 седящи места и с възможност за взимане на лиценз за Първа лига при приключването на Етап 1. В момента тече препроектиране на стадиона, за да направим промените с прехвърлянето на съблекалните, мокрите помещения и другите спомагателни обекти. За това се иска технологично време. Не знам откъде идват притесненията, като се надявам някой умишлено да не внася напрежение. Има две неща, които не зависят от мен – седалките и терена. Решението за това трябва да се вземе от община Пловдив. Всичко друго до последния детайл, ще бъде изпълнено от нас, както го заявихме“, обяви Филипов.

По стадиона се „работи“ от месеци, но напредък на практика няма. Това се вижда и от камерата, която следи напредъка на строежа.