Паника на Герена, Левски с нов отбор срещу Локо

2011-03-01 10:30:00

Загуба от Локото означава излизане на "сините" от тройката, а може би и оставка на Ясен Петров

Драмите на Герена далеч не свършват с 1:3 от ЦСКА преди три дни, а продължават да се вихрят с наближаването на следващия мач на "сините". За беда на Левски това няма да е мач с Видима Раковски, а люта битка за оставане в зоната на медалите срещу Локомотив София.

Треньорът Ясен Петров се чуди кого по-напред да извади от терена. Сигурни на пейката засега са най-слабите на терена в дербито – Даниел Младенов и Христо Йовов. Именно след напускането на втория (заради червен картон – б.а.) Левски най-сетне показа някаква по-стойностна игра.

Спортно-техническото ръководство още умува дали да заложи пак на Митрев, който игра нестабилно срещу ЦСКА. В защита е ясно, че безумният експеримент със Сержиньо Грийн като централен защитник отива в небитието. Състезателят беше включен на пожар в тази зона, след нестабилните изяви на Иво Иванов.

Всеки нов мач на холандеца в защитата обаче води още по-сериозни негативи за Левски. Първо Сержиньо не е за този пост и мачовете с Локомотив Пловдив и ЦСКА го показаха нагледно. Второ – в опита си да предпази Иванов, клубът бавно и полека погубва един от най-големите родни таланти в отбрана и трето – в средата на терена Левски губи безценна фигура каквато без съмнение е играчът от Ниската земя.

Ножът е наточен и за Владо Гаджев, който също "игра ръченица" в събота. Там почти сигурно влиза Даниел Димов.

Не е изключен и екстравагантен вариант в нападение. Гара минава на лявото крило и изпраща Матондо на другия фланг, а в средата Тасевски ще хвърля пасове на Исмаил Иса. Ясен Петров обаче е наясно, че с тази тактика нещата са или черни или бели. Или ще направи удар "а ла чичо Пенчо" или ще плюнчи молива за оставка.

Според запознати на терена на Националния стадион този уикенд като нищо можем да видим Марко Видович, който не е изключен като вариант за халф-бек. В Левски били готови да заложат и на свършилия с всякакъв футбол Александър Александров. Откакто Кривия се върна на Герена, играе малко и крайно незадоволително.

Мачът с Локомотив се очертава като ключов за "сините". Загуба ги вади от тройката, а това ще има по-скоро психологически ефект върху тях. Титлата е "бегала", а зад тях се чуват тежките стъпки на ЦСКА, Славия и Локо Пловдив. Досегашният трети – Черноморец може да бъде отписан при загуба от "червените" на Лазур в същия кръг.

Вашият коментар