Парите в Арда свършиха, отборът се разпада

Начало » Парите в Арда свършиха, отборът се разпада

Момент от футболен мачТъмни облаци са надвиснали над Арда, а скандалите продължават да тресат клуба. В четвъртък след равенството 2:2 с ЦСКА треньорът Славко Матич обвини ръководството в саботаж, а реакцията бе светкавична и той бе уволнен.

В момента обаче не търсенето на нов наставник е главна цел пред шефовете, а финансовото оцеляване. Вчера е имало среща, на която са присъствали и представители на местната власт. На нея е станало ясно, че бюджетът ще бъде драстично съкратен. За целта най-скъпоплатените футболисти вече са свободни да си търсят нови тимове.

Това са националите Спас Делев и Иван Караджов, както и Милен Желев, Иван Коконов, Румен Руменов, Давид Кики, Пламен Крумов и Жуниньо. До един те са основни играчи в състава. Към Спас Делев сериозен интерес проявява ФК ЦСКА 1948 Сф. Столичани нееднократно пробваха да привлекат нападателя, но все удряха на камък. Сега обаче шансовете им да го вземат нарастват значително.

Проблемите за Арда датират от доста време и макар, че ситуацията не беше розова, тимът се задържа в челото, благодарение на отличната работа на треньорите Николай Киров, Георги Чиликов и Славко Матич. Че в Кърджали нещата не са както трябва говори и фактът, че треньорите не се задържат много и си тръгват при странни обстоятелства. Въпреки възхода, Киров предпочете да се бори за оставане с 1948, Димитър Димитров-Херо остана само 24 часа, а Чиликов стоя едва няколко седмици. Матич пък открехна вратата за някои проблеми и го уволниха.