Пастата: Благодаря на семейството

2010-12-14 18:23:00

Изпращаме добра година за българското съдийство, категоричен е Стефан Спасов

 

Стефан Спасов получи наградата за най-добре изсвирените дербита през изминалата 2010-а година, като за мнозина тази награда има най-голяма тежест заради специфичния заряд на мачовете между водещите отбори в България.

"Според мен изпращаме добра година за българското съдийство. На Съдийската комисия мога да изкажа само благодарности, защото хората там винаги са ни защитавали. Дано така да бъде и занапред, обясни пред журналистите съдията от Перник, който е известен с прякора си Пастата.

 

Тази есен Спасов има шест мача в първенството на А група, като той ръководи столичното дерби Левски- Локомотив, както и финалът за Суперкупата на България Литекс- Берое.

"Наистина всички тези дербита, които съм ръководил, бяха особени по своему. Специално за мача ЦСКА- Литекс обаче мога да кажа, че се създаде особена обстановка около терена. Имаше два спорни момента в този мач, които мисля, че съм ги отсъдил справедливо. И това се потвърждава и от видеозаписа на мача,
който съм гледал след това. Аз съм съдия в професионалния футбол от 13 години и твърдя, че за тези 13 години натиск не ми е бил оказван", обясни Стефан Спасов за своята 2010-а година.

"Искам да благодаря на семейството ми, което ме подкрепяше през цялото това време и за 13 години никога не се е случвало да си бъда у дома в събота или в неделя. Много по-лесно е да бъдеш съдия зад граница, защото там футболистите не са толкова избухливи, колкото са българските. Може би и ние сме причина за това поведение на нашите играчи, но аз мисля, че малко по малко ние трябва да ги възпитаме. Сигурен съм, че ще стане", обясни още Спасов.

Вашият коментар