Пациентите Мъри и Наско уважиха болница "Шойлев"

2010-11-22 16:16:00

С решение на премиера и министър Нейков прекръстиха спортната клиника на именития ни професор

 

Специализираната болница за активно лечение по травматология, ортопедия и спортна медицина вече носи името на своя създател проф. д-р Димитър Шойлев. Това стана факт след решение на министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, съгласувано с премиера Бойко Борисов.

 

Футболните идоли на Левски Наско Сираков и Мъри Стоилов, които през годините са били пациенти на именития ни професор, бяха сред десетките видни спортисти, уважили събитието.

 

“Всички спортни хора в България през годините по един или друг начин са имали контакти с проф. Шойлев. Горд и развълнуван съм от факта, че тази болница, която от години е известна като “болницата на Шойлев”, вече официално носи неговото име”, каза на церемонията министър Нейков.

 

В момента ръководството на МФВС работи за реновирането на сградата на досегашния възстановителен център на Дианабад, където да бъде преместено медицинското заведение. Предстои и закупуването на модерна апаратура, за да може СБАЛТОСМ проф. д-р Димитър Шойлев достойно да носи името на своя създател.

На церемонията по преименуване на болницата присъства съпругата на проф. Шойлев Ванча Дойчева с цялото му семейство, много от пациентите на именития професор, които неизменно се превръщаха в негови приятели – Христо Марков, Йорданка Благоева, Петър Киров, Тереза Маринова, вече споменатите Наско Сираков и Станимир Стоилов, ректорът на НСА проф. Лъчезар Димитров и цялото ръководство на Академията, генералният секретар на БОК Белчо Горанов, областният управител на София област Красимир Живков, директорът на клиниката Таня Русева, д-р Динко Хубенов, представители на министерство на здравеопазването, ученици и последователи.

 

Проф. Шойлев, който през 1976 г. създаде първата и единствена у нас клиника по спортна травматология, напусна този свят на 16 април 2009 г.

Вашият коментар