Пенев за амбициите на ЦСКА: Купа, Европа, шампион

Начало » Пенев за амбициите на ЦСКА: Купа, Европа, шампион

пеневЛюбослав ПеневНовият наставник на ЦСКА Любослав Пенев даде вчера своя първи брифинг след завръщането му на стадион „Българска армия“. Ел Голеадор говори преди днешния първи полуфинал от турнира за Купата на България, в който „червените“ ще срещнат шампиона Лудогорец.

„Добър ден си казваме с всички! Нови хора има ли тук? Я да погледна аз! Хората ги знаем, камерите ги знаем. Питам просто. ЦСКА се развива, заварил съм нови и положителни неща, което е много добре! За мача утре какво по-конкретно ще ме питате или да си разкажа нещата, които съм си нахвърлял? Няма личен план, има план „ЦСКА“. Моята философия е, че това е ЦСКА – възпитавам моите футболисти да играем винаги за победа. Идеята е винаги да побеждаваме“.

„Футболист на ЦСКА, на който му минава през главата да не се бори за победа, няма място в клуба. Това е и трябва да е ясно на всички – на нас, на футболистите, на феновете. Мина една седмица от работата ми с отбора и съм доволен, че момчетата се адаптират към новите изисквания. Пълна промяна за пет дни е много трудно постижима. Момчетата са наясно, че трябва най-бързо да се адаптират към изискванията на старши треньора“.

„Не се притеснявам от това, че сме първо домакини на Лудогорец, а после гости. Да не досаждам, но пак ще кажа, че винаги моите футболисти играят за победа. Ще се надиграваме с Лудогорец. Два мача, 180 минути, може да има продължения, може да има дузпи. Няма да издавам пред вас какво готвим и какво не готвим. Купа, Европа, шампион – това е! Пред ЦСКА се поставят само високи цели! Така ги виждам аз нещата“.

Аз съм си от ЦСКА, това е първата причина да съм тук. Не е тайна. Ще подобря нещата, това е моята цел. Знаете ли колко пъти съм протестирал срещу съдиите? Глоба, глоба, глоба… Как да коментирам назначението? В момента се фокусираме върху Лудогорец, защото ни е следващият противник. Историята показва, че отборите, които водя, играят успешно срещу абсолютно всички, дори на интернационално ниво. Утре конкретният ни противник е Лудогорец, после имаме Арда, после пак Лудогорец и т.н. Футболистите са готови. Пак казвам, мен не ме притеснява срокът. Гледал съм отблизо футболистите, но по телевизията, което е различно. Сега работим много добре, добре са нещата.

По-скоро футболистите ги разсмиват някои неща – нито ще сменям капитаните, нито съм ги глобявал, нито съм ги обиждал. Това не е истина и идва от „доброжелатели“ на ЦСКА. Момчетата се разсмиват даже. Умният записва, глупавият помни, много добре (б.р. – към журналист). Няма значение срещу кой отбор играем. Всички отбори са мотивирани срещу нас, ние сме ЦСКА. Уверен съм в това, което правя. И аз се подобрявам с времето, въпреки че и съм бъркал, нормално, и аз съм човек. Спокоен съм и вярвам на момчетата, защото виждам как работят – с професионално отношение към тренировките. Това е радващо.

Трябва да оправим вратата, не си тръгвам. Влади (б.р. – към пресаташето на клуба), ангажимент! Имаме проблем с вратата. Росене, свършиха ти страниците, виждам, задавай каквото пожелаеш. Имаше неравности преди, имал съм разговори, нещата са изчистени, това е засега“, каза Любо Пенев.