Пенев: Преди две години оставих перфектен отбор

Начало » Пенев: Преди две години оставих перфектен отбор

Любослав ПеневНаставникът на ЦСКА Любослав Пенев похвали футболистите си за представянето им под негово ръководство. Той допълни, че преди две години е оставил перфектен тим след напускането си, а сега е изпълнил две от трите цели, които той е поставил пред червените.

Легендата на ЦСКА и българския футбол отказа да коментира своя договор с тима и не пропусна да направи няколко забележки към безумната организацията в БФС.

„Очакванията за мача срещу Берое са положителни. С какво ще ги излъжем, ще се види утре. С много промени в състава или поне с няколко, което, според мен, те не очакват, но си гледаме нашия отбор.

Не е експеримент и не е протоколен мач. Някои, които са играли по-малко, ще вземат участие. В никакъв случай не е протоколен. Всеки един трябва да покаже максимума от своите възможности.

От един мач не можеш да дадеш отговор за качествата на футболиистите. Наблюдавам играчите от два месеца, откакто работя отново с ЦСКА, и мога само да ги похваля.

Ясно е класирането, ясно е кой къде ще играе. Остават някакви баражи, въпреки че не се знае в кой град и от колко часа са. Но това не е мой ангажимент, а тема към БФС. Хората в момента медитират и очакват някаква информация.

Затова казвам, че ги поздравявам, доволен съм от това, което се случи. Без значение в какво състояние поех отбора. Преди две години го оставих перфектен. Минаха две години. Пак казвам – без значение в какво състояние поех отбора.

Поставих три цели – шампион, купа, Европа. От тези три цели постигнахме две. Това е едно много добро представяне за малкото време, в което работихме заедно. Трябва да продължим точно по този път. Това е линията на поведение на игра и трябва да подобряваме. Убеден съм, че ще подобряваме“, коментира Пенев на пресконференция преди последния шампионатен двубой на червените за този сезон, който е домакинство на Берое и ще се играе утре на стадион „Българска армия“.

След това треньорът отново се върна към проблемите в БФС. „Поставям се в положението на другите отбори – на президентите и собствениците. Не е нормално да не знаят кога, в колко часа и на кой стадион играят. Мен ме интересува какво се случва във футбола. Не следя само ЦСКА. Следя българското първенство, следя много първенства и отбори“, разясни Пенев, който пое вината за поражението с 0:1 от ЦСКА 1948.

„Всяко едно първенство трябва да свърши. И нашето ще свърши утре, например. Повечето мачове. Има причини за загубата ни, и то сериозни. Те са в нас и най-вече в мен като старши треньор.

Трябва да акцентрираме върху много неща и те ще се случат, убеден съм“, разясни Пенев, който отказа да коментира своя контракт с клуба.

„Говорихме по тази тема. Няма какво да го коментираме. Когато няма какво да питате, по-добре не питайте“, посъветва журналистите Любо Пенев.