Петев не се задържа и в Босна

Начало » Петев не се задържа и в Босна

Ивайло ПетевИвайло Петев няма да е селекционер на Босна и Херцеговина през следващата година, въпреки че повтори втория най-голям успех в историята на местния футбол, пишат тамошните медии. Договорът на Кмета изтича скоро и няма да бъде подновен. Решението за това ще бъде взето по време на Изпълком, който ще се проведе на 29 декември.

Това означава, че Босна ще има нов селекционер в квалификациите за европейското първенство, които стартират през март 2023 година.

Бившият треньор на Лудогорец, България и Динамо (Загреб) пое Босна в края на януари 2021 година. Той изведе отбора в 20 мача, в които записа 6 победи, 7 равенства и 7 загуби.

Местните отчитат, че макар националният им тим да е изиграл страхотни мачове срещу Франция и Украйна в квалификациите за световното първенство в Катар, то те са най-лошите в историята по статистически показатели, тъй като са спечелени едва 7 точки.

След това обаче Петев и отборът му печелят групата си в дивизия Б от Лигата на нациите, справяйки се с Финландия, Румъния и Черна гора, което изкачва босненците в дивизия А. Това се счита за повторение на втория най-голям успех в историята на националния отбор след класирането му за световното първенство през 2014 година.

Въпреки това тамошният футболен съюз е взел решение да не удължава договора на българския специалист.