Пето реми за националите

Начало » Пето реми за националите

Кирил ДесподовБългарският национал записа пето реми под ръководството на Илиян Илиев с 1:1 като гост на Словения. Тимът остави хубави впечатления с организирана игра, малко грешки в отбрана, стабилност в единоборства. Липсваше повече агресивност напред и скорост.

Шампионът на Гърция с ПАОК и най-добър футболист на България Кирил Десподов заби на старта от дузпа за нарушение срещу себе си, като излъга вратаря на Атлетико Ян Облак. Шпорар изравни в 15-тата. Стражът ни Светльо Вуцов предотврати 2 гола.

Словенците стартират Евро‘2024 срещу Дания на 16 юни, в нелеката група С са още с Англия и Сърбия, отупали с 3:0 днес Швеция.

България тръгва в Лигата на Нациите с гостуване на Беларус на 5 септември (21,45 ч) и на 8-ми чака Северна Ирландия от 19 ч (вероятно в Пловдив).

Юношеският ни тим до 18 години загуби с 0:1 контрола от Румъния в базата им в Буфтя. Резервата на комшиите Михай Тома вкара с глава плюс рекошет в гредата след центриране отляво. Васил Казълджиев изпусна да изравни след хубав пробив.

Момчетата на Тодор Симов ще имат още една проверка в понеделник от 11 ч., готвят се за европейско есента.