Петър Златинов изпусна дузпа в Шампионската лига

2010-07-22 01:05:00

Петър Златинов изпусна важна дузпа в мач от Шампионската лига. Азербайджанският шампион Интер (Баку), за който се състезава юношата на ЦСКА, бе на крачка да отстрани Лех Познан, но след изпълнение на удари от бялата точка, поляците се оказаха крайни победители. Другият българин в състава на Интер – Живко Желев не бе в групата за двубоя.

Преди седмица поляците се наложиха с 1:0 в Азербайджан и очакваха лек реванш, но бяха попарени от гол на Гиртс Карлонс в 84-ата минута, който прати двубоя в продължения. Там нови попадения не паднаха и се стигна до рулетката на дузпите.

Златинов изпълни първата дузпа за Интер, но ударът му бе отразен от вратаря на домакините от Познан – Которовски. Последваха още цели 21 удара от бялата точка, като накрая се изредиха всички полеви играчи на двата тима и се стигна до там, че и вратарите трябваше да бият дузпи.

Стражът на Лех – Которовски, първо вкара от 11-те метра, а след това и хвана удара на колегата си от Баку – Ломая,, за да донесе крайния успех на поляците.

При изпълнението от бялата точка футболистите бяха толкова уморени от 120-минутната битка, че цели четирима играчи се контузиха, биейки дузпи, като един от тях дори бе изнесен с носилка.

 

резултати от втория квалификационен кръг на Шампионската лига

Вашият коментар