Петър Курдов: Сираков крие нещо от всички

Начало » Петър Курдов: Сираков крие нещо от всички

Наско СираковМартин Александров/Тема Спорт
Бившият футболист на Левски Петър Курдов пожела успех на новите силни хора в клуба – Наско Сираков и Тити Папазов, но не прие някои думи и действия на двамата. Той сподели, че е бил против освобождаването на Петър Хубчев.

– Г-н, Курдов, оптимист ли сте, че тежката финансова ситуация може да се оправи?
– Слушах ги Наско Сираков и Тити Папазов, които в момента имат държавен PR и направиха така, че да им засвидетелстват уважението на хората. Най-важното е, че казаното от двамата ми намирисва на алабалистика, както обича да казва Сашо Диков. На зададения от вашите колеги въпрос – виждате ли в бъдеще как ще се издържа клубът – отговорът беше много уклончив. Смятам, че има нещо, което го крият от всички. Но не ми се коментира Наско Сираков или Тити Папазов.

Двамата са големи хора и знаят какъв ангажимент са поели.

Дано да успеят да го осъществят. Левски е над всичко. Така че междуличностни изяви на този или онзи не помагат.

– Има идея да бъдат поканени легенди на Левски? Вие на няколко пъти споделяхте това мнение. Как ви се струва сега това?
– Сираков не търпи силни личности до себе си. Показал го е във времето. Най-малкото такива като мен, които имат мнение по въпроса. Не обича да има конкуренти. Сега кой ще влезе в клуба, не знам. Виждам, че много от легендите в момента се мазнят, за да попаднат в полезрението. Смятам, че този приятелски кръг, който беше на Герена начело с неповторимия и специалния Мъри Стоилов, ще се завърне. Сега не иска да се връща в Левски, но в крайна сметка ще се присламчи към отбора.

В момента играят някакви късометражни филмчета. Легендите ще си останат легенди. Визирам себе си, който съм с над 30 години опит. Водил съм шест отбора. Същите хора, които сега са в клуба, съсипаха навремето дублиращия тим, а в същото време сега говорим, че Левски има нужда от наши юноши. Това е химера и едва ли скоро ще се случи.

Не виждам как отбор, изцяло изграден от наши юноши, ще се бори за шампионска титла. Много пъти съм казвал, че не сме хванати от гората и си говорим само защото ни се приказва.

И сега старата песен на нов глас, че стадионът ни бил крив и трябва ново строителство и инвестиции. Това са изприказвани приказки с години назад. Много неща са сбъркани и дано успеят, особено специалисти като Тити Папазов, които разбират от футбол, да оправят клуба.

– Как ще коментирате раздялата с Петър Хубчев?
– Беше махнат по най-мизерния и мръснишки начин, както се прави в България. До онзи ден го тупахме по гърба, защото, доколкото си спомням, миналата седмица казаха, че му имат пълно доверие на треньора. Защо го освободиха вчера? За да подготвят почвата за онази клика, която се опитва да се върне начело на клуба. Много хора не са забравили какво са сътворили някои от тях. Но ако почна да говоря, ще стане скандал, а не ми се иска. Никога на такива като мен, като Емил Велев и други наши колеги не им се е давало шанс, а знаят, че работят добре. Не искам да говоря, за да не стават скандали. Пожелавам успех, защото Левски е над всичко. Много са нещата, и то особено когато даваш обещания пред цялата България. Навремето Стоян Хранов, когото имам като духовен баща, казваше – ще буташ „Герена“, а в същото време в джоба нямаш една стотинка и клубът е задължен. В момента с колко милиона, не знам. Никой не казва как ще се изчиства това. Хората щели да купуват билети и т.н. Във всеки голям европейски клуб виждаме как са структурирани нещата. В белите държави има правила.

– Вярвате ли, че Левски може да елиминира Локомотив Пловдив и да се класира за финал?
– Ако не вярвам, отдавна да съм си скъсал пъпната връв, която е свързана с Левски. Всичко зависи от амбицията на тези момчета. За мен смяната на Петър Хубчев ще повлияе негативно на отбора. Тук трябва да се признае на Сираков, че всички, които са скъпоплатени и са резерви, трябва да се махнат.

Но трябва да се задават тези въпроси. Кой ги доведе тези футболисти? Павел Колев къде е бил, когато е подписвал договорите?

Ивайло Петков беше като телевизор без говор. Но като на всяко ново ръководство трябва да им дадем картбланш и да им пожелаем успех. Дано се справят.