Пет години затвор за Ивайло Дражев

2010-11-20 17:31:00

Бившия президент на футболния клуб "Черноморец" бе признат за смъртта на двама души в автокатастрофа

Състав на Бургаски апелативен съд постанови 5 години затвор за Ивайло Дражев. Той бе признат за виновен за причиняване на катастрофа през 1998 г. край Атия, при която загинаха двама души.

Дражев ще трябва да изтърпи и присъдата от 1996 г. за подобно престъпление, която е 2 години условно. Магистратите постановиха, че тя трябва да се лежи ефективно, тъй като втория пътен инцидент е станал по време на изпитателния срок, съобщи Burgasinfo.

Дражев ще трябва да заплати и 22 500 лв. за причинени неимуществени вреди и 32 500 лв. за смърта на дъщерята на гражданската ищца Верка Димитрова.

По време на процеса беше доказано, че Ивайло Дражев е шофирал с 2,16 промила алкохол в кръвта. До последно обаче Дражев твърдеше, че е невинен и не той е шофирал колата.

При катастрофата през 1998 г. край Атия загинаха Димитър Кехайов и 20-годишната Румяна Димитрова, а единствения оцелял е майката на Румяна – Верка Димитрова.

Наложената от Бургаски апелативен съд присъда може да бъде обжалвана пред Върховния административен съд в 15-дневен срок.

Вашият коментар