Пет причини, защо българите ще са опасни на "Уембли"

2010-09-02 15:29:00

Георги Пеев е една от основните заплахи за английската защита, смятат местните медии

Английският сайт itv.com изброи петте причини, поради които английските национали не би трябвало да подценяват България в мача на "Уембли" в петък. Ако избраниците на Фабио Капело победят, ще изравнят рекорда си от 11 поредни победи като домакини, който постигнаха през 1957 г., но според сайта това няма да е никак лесна задача.

Първата причина за предпазливостта на изданието е прекроената защита на Англия. В нея няма да бъдат двата основни "стълба" в последните години Рио Фърдинанд и Джон Тери. Джейми Карагър пък се отказа отново от националния отбор, а Фил Ягиелка отпадна заради контузия.

"От 2004 г. насам Англия изигра само един официален мач, в който отсъстваха и Тери, и Фърдинанд. Знаете ли кой беше той? Загубата с 2:3 от Хърватия през ноември 2007 г.", пише itv.com.

Второто основно притеснение на англичаните е, че българите бележат изключително много, без да разчитат на статичните положения. 14 от 17-те попадения по време на световните квалификации за България бяха отбелязани след разигравания.

"Англия пък допусна всичките си голове на световното първенство след атаки на противника, а не след статични положения. Пет от шестте гола в нашата врата в квалификациите дойдоха по същия начин", добавя изданието.

Според него, третата причина за предпазливост би трябвало да бъде десният халф Георги Пеев, който демонстрира добра форма в своя клуб "Амкар" (Перм). "Един от най-опитните в българския състав е направил цели 75 успешни пробива от началото на сезона в Русия. И това е второто най-високо постижение в местната лига към този момент."

Късните попадения на България в световните квалификации също са отбелязани от изданието. "Само три отбора успяха да вкарат поне три гола в 90-ата минута в квалифиакциите и българите бяха един от тези отбори. В същото време пък Англия допусна четири от шестте си гола на световното след 68-ата минута", отбелязва itv.com.

Петата причина за предпазливост от страна на англичаните е Валери Божинов. Според изданието, той трябва да замени основния реализатор Димитър Бербатов и вече загатва за това, демонстрирайки изключително добра форма.

"Бившият нападател на "Манчестър сити" беше основният реализатор на на "Парма" през миналия сезон, въпреки че игра смао в 15 мача. През тази кампания той вече успя да се разпише", завършва itv.com.

Вашият коментар