Пирин пусна декларация, извинява се на Берое

2010-10-03 12:12:00

От Благоевград не искали да обиждат другия светъл лъч в родния футбол – Берое

 

От щаба на Пирин излязоха с официална декларация по повод недоразуменията, възникнали между треньора на тима Костадин Ангелов и наставника на Берое Илиан Илиев.

Мачът от деветия кръг в Стара Загора завърши 0:0, а след края му двамата специалисти си размениха реплики в тунела към съблекалните. Неофициално се смята, че Ангелов е повдигнал въпроса за представянето на старозагорци в мача им в Перник с Миньор, където домакините спечелиха първи точки в шампионата.

В декларацията се казва:

"ПФК Пирин и ПФК Берое продължават да бъдат светъл лъч в тъмнината на съществувание на българския футбол и репликите от страна на старши треньора на ПФК Пирин, г-н Ангелов, в никакъв случай не са преднамерени с цел уронване престижа на един клуб и привърженици, които могат да бъдат само за пример на всички отбори правещи футбол в днешни условия".

"Поради неприятно стечение на обстоятелствата, думите на г-н Ангелов бяха некоректно интерпретирани, не по вина на журналистите, а по-простата причина, че те бяха двузначни и в никакъв случай старши треньорът на ПФК Пирин не е имал за цел и
идея да злепоставя ПФК Берое Стара Загора
".

Вашият коментар