Пирин се закани на ЦСКА

2011-01-13 10:43:00

"Червените" ще си имат проблеми със съда заради Костов и Макенджиев, закани се шефът на "орлетата" Емил Наков

Шефовете на Пирин ще си търсят правата по казуса със Станислав Костов и Благой Макенджиев в съда. Както е известно, двамата вече се подготвят с ЦСКА.

Изпълнителният директор на "орлетата" Емил Наков обаче е категоричен, че те все още имат действащи договори с благоевградския клуб и "нямат работа" на Армията.

И двамата ще прекратят договорите си с Пирин по вина на клуба, заради неизплатени заплати. Така казусът се превръща от законов в морален, след като на теория те трябва да са с Пирин, но на практика решението на Арбитража ще е в тяхна полза и те ще разтрогнат с досегашния си клуб, който е в тежка финансова ситуация откакто от ст. "Христо Ботев" си тръгна основният инвеститор Николай Галчев.

Според Наков Костов и Макенджиев са жертва на мениджърите си, които са ги подвели.

Пирин е един от отборите с претенции към ЦСКА за неизплатени суми по трансфери на играчи. Още се спори за сумата за Борис Галчев, както и за тази на Спас Делев. Нападателят беше продаден преди дни в Русия, като официалната сума по трансфера му е смешно ниска – $ 120 000. Така към Пирин ще се насочат много по-малко пари от очакваните. Делев имаше клауза в договора, която определя процент от бъдещата му продажба за бившия му клуб.

Вашият коментар