Пламен Донев: На този клоун някой му диктува!

2011-02-22 15:18:00

Ботев не познава качествата на играч от пловдивски клуб, та ще го
оценява чак в Търговище ли, пита най-дълго задържалият се като старши
треньор на професионален клуб у нас след 1989 г.

Засегнатият от обвиненията на Хюсеин Хюсеинов футболен клуб Светкавица Търговище потърси правото си на отговор и излезе с изявление по повдигнатите теми. Хюсеинов беше гост в предаването "Тази сутрин" на бТВ и обясни, че мачовете на Светкавица с Марица, с Родопа и с Волов Шумен са били манипулирани.

"Най-напред искам да кажа, че това момче има общо изиграни 24 минути за Светкавица за целия си престой при нас. Той никога не е започвал като титуляр, дори при започването на мача не знае от коя страна се подреждат гостите и от коя страна- домакините. Взимах го в групата, когато оставахме само 14 души заради контузии и наказания и влизаше в игра като тактическа смяна за запазване на резултата, обясни статута на Хюсеинов треньорът на
Светкавица Пламен Донев.

"Нямам представа кой му диктува на този клоун какво да говори, но всички видяха поведението му. В цялото му изказване има само лъжи и разминавания с фактите. Първо искам да го попитам как така чрез мача си с нас Марица ще продава Георги Христов на Ботев? Може би като хора от Пловдив двата клуба не се познават добре и ако Ботев има интерес към този нападател Марица ще използва някакъв мач от Б група, за да го промотира? Да не говорим, че при Димитър Христов цяла България знае какво беше състоянието на Ботев. Още повече, че въпросната среща завърши 1:1, а не 1:2, както твърди Хюсеин Хюсеинов. Който иска, може да провери статистиката за 2006-а година", заяви Донев по първия въпрос.

(Всъщност Донев бърка. Светкавица през сезон 2005/2006 губи у дома с 1:2 и навън с 2:3 (три гола на Христов). През 2006/2007 Марица бие с 3:1 (един гол на Христов от дузпа), а в предпоследния кръг, вече през 2007 година Светкавица бие с 3:2, а Христов вкарва два гола. Любопитното е, че в следващия мач на Марица той отбелязва пак два гола – при 2:2 със Сливен – б.р.)

(В интервюто си Хюсеинов обаче не споменава за кой точно мач на Светкавица с Марица става дума, а както се вижда, те може да са цели четири. Също толкова любопитно е, че и в двете му медийни изяви този въпрос не му беше зададен – б.р.)

За мача с Родопа и последвалия лагер в Смолян Донев заяви: "Сега бях в счетоводството и мога да цитирам точните пари, които сме платили за този наш престой. Ние бяхме 22-а души, по 30 лева на човек на ден беше пакета, което прави 660 лева на ден за целия отбор. Или общо малко над 4000 лева за целия ни престой. Имаме всички документи, които доказват този наш лагер. Също така нямало проблем да се види и документацията относно заплатата и възнагражденията на Хюсеинов по време на престоя му в Светкавица. Тези документи също са налични и не отговаря на истината, че се е разписвал върху празен лист.

"Специално за мача с Шумен заявявам, че преди срещата ме извика окръжния прокурор и ме накараха да се подпиша в прокуратурата, че срещата ще се играе честно. На този мач до мене стоеше полицай на резервната скамейка, чиято задача беше да слуша какви указания давам. И как в присъствието на полицай аз ще си позволя да говоря на Славчо Шоколаров по начина, по който въпросния Хюсеинов твърди?! Да не говорим, че на три метра зад мене седеше самият окръжен прокурор, допълни Донев.

"Съжалявам, че не успях да се включа в предаването на Би Ти Ви директно, за да разкажа тези неща. Но те нито ме потърсиха, нито пък имаха обявени ефирни телефони. Това момче обаче наистина не знае какво говори и не мисля, че има право да твърди, че е бил футболист на Светкавица. Чул-недочул нещо по кафенетата и решил, че знае големи тайни, завърши Пламен Донев.

Вашият коментар