Платини: България е готова за Евро 2013

2010-11-14 13:17:00

Остава едно гласуване, което ще реши коя стана ще бъде домакин

 

Президентът на УЕФА Мишел Платини заяви, че България е готова да приеме европейското първенство за младежи през 2013 година. Това се случи на съвместна пресконференция с президента на БФС Боби Михайлов днес.

"Има пет страни кандидатки за домакинството на Евро 2013 за младежи. Остава да видим какво ще реши изпълнителния комитет. Комисията, която се събра онзи ден установи, че и петте страни кандидатки са готови да приемат това домакинство. Остава едно гласуване, което ще реши коя стана ще бъде домакин", съобщи  французинът.

"Снощи гледах края на мача между Литекс и Локомотив София. Последните 10 минути ги гледах. От началото трябваше да се запозная първоначално с цветовете на отборите," сподели Платини.

Шефът на европейския футбол коментира и проблемите с уговорените мачове и тотомафията.

"Преди две години конгресът, по предложение на неговия председател, установи една система за наблюдение и надзор. Харчим 9 млн. евро всяка година, за да наблюдаваме потока на парични средства, който се развива във връзка с мачовете. Когато имаме някакви подозрения за някой мач, изпращаме писма до съответната национална асоциация, на която споделяме нашите подозрения. Оттам самата асоциация трябва да се обърне към местната полиция или прокуратура. Нито аз, нито господин Михайлов сме следователи или съдии. Всички се борят срещу нагласените мачове, но не знаем кой прави уговорки. За да се разбере това трябва полицията да се намеси", заяви Платини.

Вашият коментар