Повишение за Боби Михайлов?

2011-01-24 11:02:00

Мишел Платини гласи героя от САЩ 1994 за шеф в УЕФА

Toплите отношения между президента на УЕФА Мишел Платини и шефа на БФС Борислав Михайлов са на път да донесат сериозно признание за бившия български национал. Михайлов е пред назначение в централата на европейския футбол, твърди "7 дни спорт"

В БФС вече трескаво подготвят кандидатурата на Боби за политбюрото на Мишел Платини. Тя ще бъде издигната официално съвсем скоро. В момента Боби е шеф на една от най-важните комисии на УЕФА – съдийската.

Явно Платини е доволен от това как се справя легендарният вратар, затова е решил да го привлече по-близо до себе си. Има и нещо друго – Михайлов бе един от първите президенти на футболен съюз, които официално подкрепиха кандидатурата на знаменития французин за лидер на европейския футбол.

След това Платини се отблагодари на БФС, като намери място в различни комисии на УЕФА на Емил Костадинов, Йордан Лечков, Атанас Фурнаджиев и самия Михайлов. Близо милион и половина евро от УЕФА пък стоят в сметка и чакат БФС да ги използва за построяването на база на националния ни тим.

Ако кандидатурата на Борислав Михайлов за Изпълкома на УЕФА получи необходимата подкрепа, това ще е втори голям пробив на наш управленец в европейските структури, припомня изданието. Преди две години тогавашният ръководител на ПФЛ Валентин Михов влезе в УС на Европейската лига по личното предложение на ръководителя на професионалния футбол в Англия сър Дейв Ричардс.

 

Вашият коментар