Подариха на Павел Панов торта в ефир

2010-09-17 16:50:00

Как разбрахте, че обичам сладкиши, чуди се легендата

 

Легендарният нападател на Левски и футболист номер 1 на България за 1977 година Павел Панов получи торта от БНТ по повод 60-годишиня си юбилей на 16 септември.

Панов, който с 22 гола за сините е недостижим реализатор на клуба в историята на мачовете от европейските клубни турнири, се изявява като гост коментатор на БНТ от дузина години. Той бе един от основните анализатори в студията на световните футболни финали заедно с Владимир Манчев и Явор Вълчинов.

"Явно, знаете, колко обичам сладки неща", бе лаконичният коментар на Панов за жеста на БНТ. Навръх празника си той прие професионалния ангажимент да бъде гост на водещия Методи Манченко в студиото преди мача Левски – Гент, въпреки че клубът организира и тържествено връчване на плакета на почивката на мача.

Това принуди Панов да пресече два пъти стадиона, за да стигне от студиото на В сектор до А и обратно. Един от хората, който пръв го поздрави и разцелува бе култовият шоумен Владислав Карамфилов-Влади Въргала, също част от ВИП-гостите на БНТ.

Той се включи на почивката на мача и в характерния си стил анализира детайлно и с възможно най-благия за него тон действията на унгарския съдия Жолт Сабо.

Преди първия сигнал Панов си  пожела за най-добър подарък победата и я дочака. На тортата, изработена по визуален проект на БНТ, под емблемата на синия клуб е написано "Честит юбилей Павел Панов!"

Вашият коментар